Fiscul ne vrea pe toti cu email

Fiscul vrea să avem cu toţii e-mail. Informaţia se regăseşte într-un proiect al ANAF, care prevede că toţi contribuabilii vor comunica în viitor cu instituţia prin spaţiul virtual privat. De la intenţie până la faptă e însă cale lungă. Iar la sate, chiar misiune imposibilă.

Dacă proiectul Fiscului va fi adoptat, toţi contribuabilii ar putea fi obligaţi să depună declaraţiile fiscale prin intermediul Spaţiului Virtual Privat, care presupune automat o conexiune la internet şi o adresă de email.

În mediul rural, însă, unde populaţia este îmbătrânită, iar abonamentele la internet sunt rare, pare misiune imposibilă.

La rândul său, Fiscul va avea de gestionat o cantitate imensă de informaţii. Chiar fostul şef al ANAF recunoştea recent că sistemul informatic este la pământ, iar proiectul de dezvoltare început cu Banca Mondială nu a avut efecte.

Recent, sistemul informatic al Fiscului a cedat de mai multe ori. Oficialii instituţiei spun, însă, că incidentele nu au dus la pierderea datelor contribuabililor.

“Având în vedere cele de mai sus, prin prezentul proiect de ordin, se propune introducerea obligaţiei depunerii prin intermediul internetului, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a principalelor declaraţii fiscale, de către toate categoriile de contribuabili.” (Sursa: proiect de ordin ANAF).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 5