Fiat a păcălit testele cu un software ilegal

Wer-Nachteile-durch-die-Umruestung-von-VW-befuerchtet-kann-sein-Auto-im-Abgaslabor-des-ADAC-ueberpruefen-lassen

Chiar și motoarele diesel de la Fiat dau valori false în timpul testelor. Un raport din presă spune că acestea utilizează un software ilegal similar cu cel utilizat de cei de la VW. Informațiile provin de la un partener și furnizor german.

Concenrul auto Fiat Chrysler a păcălit în mod repetat testele de emisii prin intermediul unui software ilegal. Acest lucru a reieșit din verificările Biroului Federal pentru Vehicule Motorizate, din Germania, raportează Bild am Sonntag, citând dintr-un raport confidențial. Raportul a fost deja înaintat Comisiei UE și autorităților italiene competente.

Potrivit raportului de audit al Biroului, furnizorul auto Bosch a informat autoritățile germane în urmă cu câteva săptămâni că Fiat utilizează în special în automobilele sale eco-friendly, conforme cu standardul european Euro 6, aplicații sau software pentru calibrare, care nu sunt în totalitate în acord cu legea.

Mai multe verificări ale biroului au confirmat acuzațiile, iar cercetările au arătat că dispozitivele de purificare a noxelor emise se închid complet după 22 de minute de funcționare. Este un indiciu suficient al unor practici necorespunzătoare, se mai spune în raport. La cererea ziarului Fiat Chrysler a declarat că pentru moment nu dorește să facă nici un fel de comentarii pe marginea acestui subiect.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bericht-Fiat-betrog-mit-illegaler-Software-article17749136.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =