Fiat Chrysler face avansuri către GM

18101331

Fiat Chrysler face avansuri către GM

După ce colaborarea cu Chrysler a ajuns să înregistreze cifre pozitive, șeful Fiat-Chrysler Marchionne dă următoarea lovitură. Obiectul dorințelor sale este reprezentat de concurentul de două ori mai mare, GM.

În industria auto internațională ar putea sosi curând o nuntă a giganților. Șeful Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne, face lobby fondurilor de hedging și altor potențiali aliați pentru a face posibilă ideea de realizare a unei fuziuni cu liderul de piață General Motors, spun insiderii.

Marchionne caută investitori în afară de cei care i-au servit drept pârghie pentru identificarea de parteneri pentru constructorul auto italian, constructor auto care a înregistrat în anul 2014 vânzări în valoare de 108 miliarde de dolari.

Dar contactele cu investitorii activiști a durat doar câteva luni după care sub presiunea fondurilor de hedging GM a răscumpărat acțiuni în valoare de miliarde de dolari, iar acest lucru ar trebui să aducă ceva rezultate, continuă insiderii. O strategie asemănătoare poate include un parteneriat cu cel puțin unul din constructorii auto europeni.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fiat-Chrysler-macht-GM-Avancen-article15262916.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 86 = 96