Fiat Chrysler pe Wall Street

fiat

Fiat Chrysler pe Wall Street
În 2009 Fiat a preluat controlul companiei americane producătoare de automobile, Chrysler. CEO acesteia, Marchionne, alege acum următorii pași: sediul central este mutat la Londra, acțiunile vor fi listate de asemenea și pe New York Stock Exchange.

America devine tot mai importantă pentru Fiat Chrysler. Acum, acțiunile celui deal șaptelea cel mai mare producător auto din lume vor fi comercializate pentru prima dată pe Wall Steet. Iar debutul este suprinzător de pozitiv în ciuda profețiilor unui colaps. Primul curs a fost de 9 dolari. După câteva minute documentele listate au ajuns la prețul de 9,42 dolari. Care reprezintă un salt de peste opt procente față de ultimul preț de vineri seara de la Milano. Experții nu așteaptă ca prețul să crească cu procente majore, dată fiind situația de pe piață.

Producătorul auto vrea să sublinieze planurile sale de expansiune cu o listare secundară pe Wall Street. CEO-ul companiei, Sergio Marchionne, are un obiectiv clar. Peste jumătate din acțiunile companiei ar trebui ca pe viitor să fie concomitent tranzacționate și la New York. Până în prezent, acestea sunt listate special doar la Milano. Dar compania vrea să nu mai fie percepută ca fiind strict italiană. Cu introducerea acestui canal de la New York, se caută a se evidenția ambițiile internaționale. Marchionne a declarat că intenționează să atingă pragul în care compania sa să își atragă jumătate din venituri doar din Statele Unite.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/FCA-startet-an-der-Wall-Street-durch-article13773281.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =