Fiat Chrysler promite 2000 de joburi noi

64659136

Mai mulți constructori auto au fost amenințați simultan de către noul președinte american, Donald Trump, cu tarife vamale punitive, dacă vor alege să mute în străinătate părți din producția lor. Fiat Chrysler nu este afectat în mod direct, dar cu toate acestea concernul a anunțat că vrea să investească masiv în SUA.

După ce noul președinte american Donald Trump a amenințat mai multe concerne auto, Fiat Chrysler a anunțat că va crea 2000 de noi locuri de muncă în SUA. După cum a anunțat duminică compania, noile joburi vor fi create în statele federale Michigan și Ohio. Concernul vrea să investească acolo circa un miliard de dolari până în anul 2020.

Trump își va prelua pe data de 20 ianuarie postul de șef al statului american. El a pus deja din timpul campaniei sale electorale o presiune enormă pe companiile americane, pentru ca acestea să nu reducă din locurile de muncă ale americanilor. El a atacat, printre altele, producătorul american Ford și a amenințat cu introducerea unei taxe vamale de 35% pentru automobilele produse în Mexic.

Ford a anunțat marți că nu dorește să investească 1,6 miliarde de dolari într-o fabrică din localitatea mexicană San Luis Potosí, ci în locul acesteia să creeze 700 de locuri de muncă suplimentare în statul federal american Michigan. Compania americană a subliniat faptul că a luat această decizie independent de amenințările președintelui american. Trump a amenințat recent cu introducerea de taxe vamale punitive și concernele auto General Motors sau Toyota.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fiat-Chrysler-verspricht-2000-neue-US-Jobs-article19500126.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − 59 =