Fiecare a treia întreprindere germană duce lipsă de stagiari

3re50721

Întreprinderile germane sunt în căutare urgentă de stagiari pe care să îi formeze, acest lucru reiese dintr-un sondaj efectuat asupra a 14.000 de întreprinzători. În ciuda acestui lucru multe locuri rămân neocupate. De vină nu este doar numărul elevilor, care este în scădere. Mulți acuză și o cu totul altă problemă.

În ciuda concesiilor făcute la angajare, fiecare a treia întreprindere din Germania nu poate să își ocupe toate posturile de formare puse la dispoziție. La nivelul întregii țări anul trecut a fost vorba despre 31% dintre acestea, iar în estul Germaniei ponderea este de 45%. Cifrele au fost relevate de un studiu publicat la Berlin de către Camera Germană de Comerț și Industrie (SIHK).

Situația nu a fost niciodată la fel de dramatică pentru companii cum este acum, spune președintele DIHK, Eric Schweitzer. În urmă cu zece ani, abia 12% din posturile de formare ale oferite de companiile germane rămâneau neocupate.

Ușoara îmbunătățire față de anul 2014 se datorează, potrivit DIHK, faptului că între timp multe companii și-au pierdut statutul de întreprinderi formatoare. Cursanții lipsă de astăzi reprezintă forța de muncă lipsă de mâine. Iar lipsa de forță de muncă va însemna pe viitor că tot mai puțini oameni vor beneficia de dublă specializare, avertizează Schweitzer.

După ultimele estimări, aproape 14.000 de companii nu au mai primit nici un fel de răspunsuri din partea candidaților. Iar lipsa de candidați potriviți reprezintă motivul principal pentru apariția a tot mai multe probleme, deși trei din patru companii angajează și tineri mai slabi la învățătură. Schweitzer dă vina pe cunoștințele slabe de germană și matematică a multor tineri. Tot mai multe companii, aproape jumătate dintre acestea, s-au plâns în cadrul sondajului de aceste probleme.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Jeder-dritte-Betrieb-findet-keine-Azubis-article17939796.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =