Fiecare al cincilea student este bolnav psihic

Students

Fiecare al cincilea student este bolnav psihic

Teste, probleme existențiale și presiunea notelor pun o presiune enormă pe mulți studenți. Deja unul din cinci studenți germani este afectat de boli mentale. Viitorii academicieni pot însă combate stresul prin mijloace simple.

Presiunea examenelor, frica de viitor și grijile financiare: mai mult de fiecare al doilea student din Germania este potrivit unui sondaj sub influența unei stări constante de stres. Un sfert se simte chiar sub o presiune continuă, după cum reiese dintr-un raport tehnic al Casei de Asigurări de Sănătate. Jumătate din studente și 40% din colegii lor de sex masculin suferă de stres constant și epuizare.

Examenele sunt principala cauză, într-o proporție de 52%, materialul de învățat (28%), precum și presiunea crescută din partea universității și jobul part-time (26%). Stresul mare dar și frica de note proaste (26%) sau frica de faptul că, după absolvirea universității nu își vor găsi un job (23%). Iar fiecare al cincilea student acuză că își face griji pentru situația sa financiară.

Fix 21% din studenți au primit în anul 2013 un diagnostic psihologic, potrivit raportului. Adică mai mult de o cincime. Doamnele sunt afectate mult mai frecvent. Depresia și tulburările somatoforme sunt printre cele mai comune boli. Acestea sunt afecțiuni care nu pot conduce neapărat la o formă de afecțiune fizică. De asemenea doamnele acuză tulburări de alăptare, stres și tulburări de anxietate.

Pentru a preveni problemele de sănătate și pentru a face mai bine față stresului, Casa de Sănătate recomandă studenților, precum o face și pentru toți asigurații săi, să reducă din ultilizarea calculatorului și să facă mai multă mișcare.

Este deja înfricoșător că doar trei sferturi dintre elevi mai consideră că sportul este esențial pentru ei, dar un sfert dintre aceștia îl consideră inutil. Cine petrece mare parte din timpul liber stând în fața calculatorului este mult mai predispus problemelor de sănătate decât studenții care petrec mai mult timp “offline”.

http://www.n-tv.de/wissen/Jeder-fuenfte-Student-ist-psychisch-krank-article15415736.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − 97 =