Fiecare al patrulea beneficiar de Hartz IV este străin

65134135 

Aproape opt procente din germani sunt încă beneficiari ai sistemului de ajutor social Hartz IV. Numărul lor este însă în scădere potrivit unui raport din presă. Cu toate acestea, numărul beneficiarilor străini este în creștere.

Buna conjunctură și veniturile mari din aplicare de taxe au redus ușor anul trecut din datoria publică a Germaniei. Guvernul federal german, landurile și regiunile, precum și sistemul de asigurări sociale dețineau la sfârșitul anului 2015 datorii totale de 2,022 bilioane de euro. Deci cu un procent, sau 21,4 miliarde de euro mai puțin ca și un an mai devreme, anunță Biroul Federal de Statistică. Cifrele finale cuprind toate bugetele de bază sau suplimentare, precum cele pentru transport sau furnizare de energie.

În primul rând au trebuit incluse și datoriile statului purtate de societăți de tip holding, conform cerințelor europene. În cazul guvernului federal datoriile s-au redus cu 1,9% (24,9 miliarde) la 1,265 bilioane de euro. Landurile federale dețineau la sfârșitul anului 2015 datorii totale de 612,9 miliarde de euro, o reducere minimă de 0,2% față de anul precedent. Pasivele regiunilor și asociațiilor comunale au crescut însă cu 3,4% pentru un total de 144,2 miliarde de euro. În cazul sistemului de asigurări sociale datoriile au scăzut cu 12,9% la 489 milioane de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Oeffentliche-Schulden-sinken-leicht-article18316401.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 5