Fiecare al patrulea german ia prea multe medicamente

bunte-pillen-und-tabletten-liegen-auf-einem-tisch

Mulți oameni în vârstă din Germania iau zilnic prea multe medicamente dintr-o dată. Iar în combinație tabletele pot avea urmări fatale. Planurile de medicație ar trebui să prevină otrăvirea.

Fiecare a patra persoană peste 65 de ani din Germania înghite, potrivit datelor de la Fundația Germană pentru Protecția Pacientului, prea multe medicamente. Iar riscul se dublează odată cu nevoia de îngrijire. În cazul a 764.000 de pacienți ce beneficiază de îngrijire medicală la domiciliu, cocktail-ul fatal de medicamente face parte din viața de zi cu zi, spune președintele fundației, Eugen Brysch.

Începând cu sâmbăta trecută fiecare pacient asigurat legal care are prescrise trei sau mai multe medicamente are dreptul la un plan de medicație elaborat de un medic sau farmacist. Acesta va include dozele și orarul de administrare, explicat în mod clar și pe înțelesul fiecăruia. Brysch spune în continuare că de multe ori nu este de ajutor să iei cinci medicamente odată, ci acest lucru poate chiar să te îmbolnăvească. Un cocktail din mai multe medicamente ar putea avea chiar efect toxic și în cazuri rare conduce la deces.

Potrivit Ministerului Sănătății, în fiecare an un număr estimat de 250.000 de internări sunt cauzate de erori de medicație. Ministrul Hermann Gröhe are sarcina de a verifica dacă planurile de medicație își arată de fapt efectele și în practică, spune Brysch. Dacă supramedicația rămâne un fenomen mult prea răspândit printre persoanele cu vârste peste 65 de ani, atunci medicilor să li se taie 170 de milioane din bugetul lor anual.

http://www.n-tv.de/wissen/Jeder-Vierte-nimmt-zu-viele-Medikamente-article18767396.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 12