Filială a Allianz dă în judecată VW

7199cf40d0865cdcb697a6ce55b67a38

Chiar și în Germania investitorii dau în judecată VW. Un proces colectiv primește însă o atenție specială, pentru că acolo sunt implicați și administratori de active din cadrul concernului Allianz. Ei se știu bine cu cei de la VW, din activitățile zilnice.

Volkswagen este amenințată de necesitatea achitării unor compensații substanțiale datorate scandalului privind emisiile. Allianz se va implica în următoarele zile într-un proces colectiv împotriva constructorului auto, prin administratorul de active AGI, spune agenția de știri Reuters, citând o persoană apropiată acestor planuri. Acest lucru se va petrece chiar luna aceasta.

După cum au scos în evidență și alți reclamanți, AGI impută VW faptul că a informat prea târziu despre manipulările din cazul automobilelor diesel și astfel și-a încălcat obligația de a prezenta informații de o deosebită importantă pentru tranzacționarea de pe burse. Societatea de administrare fonduri se vede obligată să lupte pentru drepturile investitorilor săi. Chiar și alți investitori majori din Germania pregătesc procese similare.

La Curtea Regională de la Braunschweig au fost înaintate deja mai multe cereri din partea investitorilor privați, care cer compensații datorate scăderii substanțiale de curs. Concernul de la Wolfsburg a declarat însă că astfel de pretenții sunt nefondate.

Conducerea companiei a prezentat pentru prima dată în ziua de 18 septembrie 2015, informații despre manipulările motoarelor diesel, chiar înainte de izbucnirea scandalului, argumentează VW. Volkswagen nu a dorit să ofere declarații față de noua situație.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bericht-Allianz-Tochter-verklagt-VW-article17173771.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 42