Filială Grohe în faliment

47109357

Filială Grohe în faliment

În luna aprilie cursul prețului acțiunilor Joyou era la peste 16 euro. Astăzi acestea valorează fix 35 de cenți. Acționarii riscă acum o pierdere totală a capitalului investit. Analiștii vorbesc despre o infracțiune.

Cu o lună în urmă lumea părea să fie în ordine pentru acționarii filialei Grohe, Joyou. Acțiunile producătorului chinez de echipamente pentru baie și duș, dar și produse pentru bucătării prezentau pe data de 21 aprilie un preț de 17,46 euro. Cea mai mare scădere a urmat apoi pe data de 27 aprilie, când acțiunile au scăzut de la 16,54 euro la 5,54 euro. Atunci compania a anunțat o anchetă specială asupra sa. Această anchetă ar fi trebuit să clarifice dacă datele privind activele, finanțele și rezultatul companiei au fost prezentate corespunzător.

Joi acțiunile Joyou au scăzut cu aproape 86% la 0,54 euro. Vineri cursul s-a redus la un nivel record de 0,267 euro, deci cu 50% mai redus. La sfârșitul perioadei de tranzacționare minusul înregistrat a fost de 30%, deci un preț de 0,37 euro pe acțiune.

Joi seara firma listată pe bursa de la Frankfurt a anunțat faptul că este supraîndatorată. La Curtea Regională de la Hamburg există o cerere pentru deschidere procedurii de insolvență.

Motivul numit a fost deprecierea masivă a participației la o companie din Hong Kong. Astfel că datorită deprecierii complete a participației la compania Zhongyu Sanitary Technology Limited din Hong Kong precum și a obligațiilor de plată de 300 de milioane de dolari, compania se vede într-o situație de îndatorare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Grohe-Tochter-ist-pleite-article15151496.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8