Filmul lui Spielberg despre documentele de la Pentagon ajunse în media, lansat la timp pentru cursa Oscarurilor

Filmul care nu are încă nume al lui Steven Spielberg despre documentele secrete ale Pentagonului divulgate mass-media se anunță ca un competitor major în cursa Oscarurilor de anul viitor, relatează Variety în ediția sa online.

Filmul, în care se zvonește că vor juca Tom Hanks și Meryl Streep, va avea parte de o lansare limitată în cinematografe la 22 decembrie 2017. Apoi producția va începe să fie difuzată la scară națională de la 12 ianuarie 2018, la o săptămână după Globurile de Aur.

Hanks va juca rolul redactorului de la Washington Post, Ben Bradlee, în timp ce Streep va interpreta rolul editoarei Katharine Graham. Cei doi iau decizia de a publica o istorie secretă a implicării SUA în războiul din Vietnam în pofida obiecțiilor administrației Nixon.

Filmele despre jurnaliști curajoși au avut mare succes în rândul membrilor votanți ai Academiei de film americane, “Spotlight” obținând premiul pentru cel mai bun film în 2015, în timp ce “Good Night and Good Luck” (2005) și “All the President’s Men” (1976) au primit numeroase nominalizări.

Potrivit estimărilor actuale, filmul lui Spielberg va intra în cursa pentru Oscaruri alături de “Downsizing”, al lui Alexander Payne, “The Current War”, cu Benedict Cumberbatch și “The Greatest Showman”, cu with Hugh Jackman., scrie Variety.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 14