Finantare PRIMA MASINA, la loc comanda, rasu’-plansu’, ca la noi….

139-masina_zambitoare

Ministerul de Finante cere modificarea programului Prima Masina. Deși programul Prima Masina trebuia să înceapă mâine, startul se amână. Proiectul a fost aprobat de Guvern la începutul acestei luni, dar reprezentații Ministerului de Finanțe spun că trebuie lămurite o serie de prevederi.

Programul Prima Mașină ar fi trebuit să înceapă sâmbătă, 1 noiembrie. Numai că reprezentații Ministerului de Finanțe au câteva obiecții: susțin că ordonanța ar trebui clarificată.

Vizate sunt prevederile legate de comisionul de risc,respectiv de fondul de risc. Propunerile vor fi trimise la inițiator, adică la Ministerul Economiei – instituție care trebuie să modifice ordonanța. Apoi, Guverul trebuie să aprope din nou ordonanța, iar Ministerul de Finanțe să publice normele de aplicare. Drept urmare, guvernanții nu pot spune când va începe acest program.Oricum dealerii auto erau sceptici pentru ca instructiunile de aplicare ale ordonantei au fost publicate nici pina la aceasta ora.

Proiectul prima mașină prevede că tinerii până în 35 de ani vor putea să își cumpere autoturisme in baza unui credit de cel mult 50.000 de lei cu un avans de 5-10 % . Banii trebuie returnați în cel mult 7 ani, iar statul va garanta jumătate din valoarea creditului.

—————————————————————————————————————————————————

regular_smile…Un tip aflat într-un taxi îl bate pe umăr pe șofer, ca să-l întrebe ceva. Șoferul strigă ca din gură de șarpe, pierde controlul masinii, de-abia reușește să evite un autobuz care vine din direcția opusă, intră pe trotuar, și în sfârșit oprește cu cațiva centrimetri înaintea unei vitrine!

Pentru câteva secunde e liniște totală, apoi șoferul urlă:

– Să nu mai faceți asta niciodată! M-ați speriat de moarte! Pasagerul ramane mască și se scuză cum poate:

– Nu puteam știi că vă speriați așa tare datorită unei simple atingeri pe umăr?

– E și greșeala mea, spuse șoferul ceva mai liniștit. Azi a fost prima mea zi ca șofer de taxi. Ultimii 25 de ani am fost șoferul unei masini de pompe funebre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 11