Finanţări nerambursabile pentru IMM-uri de până la 250.000 de lei / beneficiar, prin Programul Comerţ 2017

echipamente-e1480324126406

IMM-urile vor beneficia de fonduri nerambursabile de până la 250.000 de lei / beneficiar pentru achiziții de echipamente și servicii, în cadrul programului „Comerț 2017”, potrivit proiectului de procedură publicat luni de Direcţia de Politici Antreprenoriale a Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

Bugetul programului este de 49,95 milioane de lei și se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 200 de beneficiari.

Schema este valabilă până la 31 decembrie 2017, iar plățile în cadrul schemei de minimis vor fi efectuate până la 31 decembrie 2018, potrivit proiectului de procedură.

Antreprenorii va trebui să facă cheltuielile din banii lor, pentru ca apoi să primească cel mult 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, exclusiv TVA.

Dintre cheltuielile eligibile se remarcă achizițiile pentru:

echipamente IT & C
echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalaţii de lucru-inclusiv software-ul aferent;
aparate şi instalaţii de măsurare, control şi reglare
electro şi motostivuitoare;
autoutilitare din categoria N1, N2, N3, cu excepţia vehiculelor de teren simbol G;
certificarea unui sistem de management al calităţii/ mediului/sănătăţii şi securităţii ocupaţionale/siguranţei alimentelor
Descărcaţi  toate detaliile şi condiţiile preliminare aici:IMM-proiect-procedura-comert-2017

Potențialii beneficiari vor putea depune dosarele în baza cărora vor fi selectați DUPĂ aprobarea procedurii şi deschiderea sesiunii de înscrieri prin aplicaţie electronică, pe site-ul Direcţiei de Politici Antreprenoriale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =