Finlanda, cea mai afectată de războiul sancţiunilor EU-Rusia

nokia

Finlanda, cea mai afectată de războiul sancţiunilor EU-Rusia
Aproape jumătate din companile finlandeze sunt afectate de sancțiunile economice pe care Uniunea Europeană și Rusia şi le-au impus reciproc, a declarat Camera de Comerț a țării.
Economia Finlandei a scăzut în ultimii doi ani, pe fondul cererii slabe pentru câteva dintre exporturile sale cheie, cum ar fi telefoanele mobile și hârtia.

Produsul intern brut a crescut cu 0,1% în al doilea trimestru al anului, oferind un impuls pentru o economie care a luptat pentru a scăpa de recesiunea tehnică. Cu toate acestea, creșterea tensiunii între Rusia și Uniunea Europeană ar putea afecta tara, deoarece, Rusia este a treia cea mai mare piață de export pentru Finlanda și reprezintă aproximativ 10% din vânzările externe ale acesteia.

Finlanda este, de asemenea, o destinație plăcută pentru turiștii ruși, care cheltuiesc în jurul 2 miliarde de dolari în fiecare an. Dar, defalcarea în relațiile dintre Rusia și Europa a sporit temerile că economia Finlandei va fi afectată. Uniunea Europeană a impus sancțiuni asupra unor sectoare întregi ale economiei ruse în luna iulie, care vizează finanțe, apărare și energie. Rusia a ripostat în luna august, prin interzicerea a majoritatea importurilor de produse alimentare din UE, SUA, Norvegia, Canada și Australia.

Într-un sondaj realizat de Camera de Comerț din Finlanda, 41% din companii au declarat sunt afectate in mod indirect de aceste sancţiuni, în timp ce dor 6% au confirmat că sunt afectate direct.

Cu toate acestea, jumătate dintre respondenți au susținut sancțiunile UE împotriva Rusiei, în timp ce 16% au aprobat măsuri mai dure împotriva Moscovei. Camera de Comerț a chestionat 2, 676 manageri de la o serie de firme mari și mici, pentru desfăsurarea anchetei prezentate mai sus.
http://www.ibtimes.co.uk/finland-feeling-pinch-eu-russia-sanctions-war-1461165

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 16 = 21