Firma bihoreana a lui Mudura, fostul patron al LOTUS mall, cercetata in cazul “jucarii pentru oua Kinder”

s1-ziareromania-ro

Cazul copiilor din Carei, puşi să asambleze jucării pentru ouă Kinder: Ferrero a declarat că va investiga activitatea furnizorilor Romexa şi Prolegis. Un auditor independent a controlat, pentru Ferrero, în luna mai a acestui an, furnizorii Romexa şi sub-contractorul Prolegis şi a constatat că aceştia respectă codul de conduită al companiei, anunţă Ferrero Romania, ca reacţie la informaţiile apărute în tabloidul britanic The Sun.

Compania spune, într-un comunicat, că va investiga afirmaţiile tabloidului britanic The Sun şi că a luat deja măsuri împotriva oricăror practici neconforme.

Un reportaj din The Sun a arătat că jucăriile-surpriză ce se găsesc în interiorul ouălor Kinder ale companiei italiene Ferrero ar fi fost asamblate de membrii unor familii sărace din nordul României pe sume derizorii, la montarea pieselor participând inclusiv copii. Aceştia, cu vârste de minim şase ani, ar fi fost plătiţi cu aproximativ un leu pe oră.

Ferrero spune că are un cod strict de conduită pentru furnizori, iar respectarea respectivului cod este o condiţie contractuală. Codul respinge în mod imperativ utilizarea copiilor în fabrici şi impune ca toţi angajaţii să aibă un venit minim garantat cel puţin la nivelul salariului minim local sau naţional, pentru programul normal de lucru şi pentru orele suplimentare lucrat.

Auditul din luna mai realizat la Romexa şi Prolegis a fost realizat de SGS, lider mondial în domeniul inspecţiei, verificării, testării şi certificării, precizează comunicatul..

Informaţiile apărute în The Sun sunt verificate şi de DIICOT, dar şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare.

Timea Jurj, femeia din Carei despre care publicaţia britanică susţinea că îşi foloseşte copiii minori pentru a asambla ouă Kinder, a negat acuzaţiile şi a declarat că nimic din ce s-a scris nu este adevărat, totul fiind o înscenare. Timea Jurj a declarat corespondentului MEDIAFAX că ziariştii britanici i-au spus că vor să promoveze ouăle Kinder, pentru că în Anglia sunt foarte scumpe, şi vor să se vadă cum se fac acestea, de la început până la sfârşit, iar femeia a căzut în capcana lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 35