“Firme agreate”, nu, zice AFIR, dar cum se pot folosi banii de la UE pentru investitii rurale

mita_0

AFIR: Clarificari privind utilizarea Bazei de Date cu Preturi de Referinta


Pentru o mai buna intelegere a acestui instrument de lucru, AFIR face clarificari privind scopul si utilizarea Bazei de Date cu Preturi de Referinta (BDPR) pentru masini, utilaje si echipamente specializate.

In acest sens, AFIR precizeaza faptul ca Baza de Date a fost conceputa ca un mecanism menit sa simplifice procedura de achizitie publica a echipamentelor specializate necesare beneficiarilor PNDR, mecanism pus la dispozitia solicitantilor/beneficiarilor, producatorilor/importatorilor/dealerilor acestor echipamente si a expertilor AFIR.

Baza de Date functioneaza pe principiul cumpararii directe a echipamentului dorit, cu finantare din fonduri europene nerambursabile, fara a mai parcurge alta procedura de achizitie, dar cu cu respectarea prevederilor comunitare si nationale.

Inscrierea elementelor in BDPR se realizeaza la solicitarea oficiala transmisa de catre producatori/importatori/distribuitori autorizati ai masinilor si utilajelor specializate. In cadrul Bazei de Date sunt afisate numai urmatoarele informatii: codul CPV, marca, modelul, dotarile standard si pretul exprimat in euro, fara TVA.

Identitatea producatorului, impotatorului sau distribuitorului care a transmis datele pentru inscriere reprezina o informatie confidentiala si nu este afisata pe pagina oficiala a AFIR (www.afir.info).

Foarte important de retinut este faptul ca inscrierea/inserarea in Baza de Date cu preturi de referinta a elementelor propuse de catre un ofertant de echipamente nu ii confera acestuia calitatea de „firma agreata” de catre AFIR, acest concept neexistand din punctul de vedere al Agentiei.

Baza de Date prezinta numai elemente identificate prin combinatia marca-model si nu specifica denumirea producatorului/importatorului sau distribuitorului care comercializeaza una sau mai multe marci de produs.

Decizia achizitionarii de la un anumit producator/importator/distribuitor apartine exclusiv beneficiarului de fonduri europene nerambursabile.

BDPR este publica si functionala pe site-ul AFIR la sectiunea Informatii Utile/Preturi de Referinta, subsectiunea BD Preturi de Referinta PNDR.

Sursa: AFIR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 38