Firmele americane au adăugat 223.000 de locuri de muncă în aprilie

_82107914_getty-157765911

Firmele americane au adăugat 223.000 de locuri de muncă în aprilie

Angajatorii din Statele Unite au creat 223.000 de noi locuri de muncă în luna aprilie, o creștere mult mai mare decât în luna precedentă. În același timp, Departamentul american al Muncii a declarat că rata șomajului a scăzut la un minim de șapte ani, la 5,4%, comparativ cu 5,5% în luna martie. Crearea noilor locuri de muncă în sectorul serviciilor au compensat slăbiciunea din industria minieră.

Investitorii s-au arătat multumiţi de acest lucru, crescând acțiunile de pe Wall Street. Mulți văd raportul ca un semn de putere solidă în economie. Raportul pe aprilie a aratat, de asemenea că veniturile salariale medii pe oră ale angajaților, au crescut cu până 2,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Investitorii acordă o atenție mai deosebită cifrelor, pentru a se asigura că redresarea Statelor Unite îşi menţine elanul. Federal Reserve este de așteptat să ridice ratele dobânzilor în cursul acestui an, în cazul în care economia continuă să se îmbunătățească. Ratele de referință sunt în prezent aproape de zero.

http://www.bbc.com/news/32650336

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2