Firmele ar putea revendica miliarde

57506305

Firmele ar putea revendica miliarde

Guvernul federal ajustează cerințele ridicate față de companii. Ca urmare a unei hotărâri a Curții Constituționale din anul 2013 acestea ar fi plătit impozite prea mari. Afectate sunt atât landurile cât și ținuturile.

Asupra guvernului federal german, a landurilor germane și comunelor cade povara rambursării unor sume de bani colectate de la companii sub formă de taxe după decizia Curții Constituționale și a Trezoreriei Federale.

Sumele se ridică la câteva miliarde de euro și au provocat pierderi în cadrul companiilor timp de peste un deceniu, iar acum sumele pot fi rambursate împreună cu dobânzile aferente pentru întreaga perioadă.

Ca urmare a hotărârilor judecătorești s-ar putea ajunge la nivel național la venituri minime de șase miliarde de euro inclusiv dobânzi, se spune în răspunsul dat luni la Berlin de ministerul federal de finanțe, la cererea Parlamentului.

Acestea sunt primele estimări provizorii date de o grupă de lucru formată de guvernul federal și landuri, se mai spune în răspunsul către facțiunea de stânga din Bundestag. Valoarea veniturilor în cauză depinde de punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești. Iar în acest sens nu există însă o decizie finală.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Firmen-koennen-Milliarden-zurueckfordern-article15558261.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 89