Firmele care declară profit zero şi cele cu pierderi continue ar urma să fie monitorizate de Fisc

Firmele care au cifra de afaceri nulă şi profit zero, dar şi cele care înregistrează pierderi peste trei ani la rând ar urma să fie ţinute sub observaţie de către o nouă direcţie a Fiscului, potrivit programului de guvernare al Executivului.

Guvernul intenţionează să înfiinţeze o nouă direcţie în cadrul Fiscului, în colaborare cu Registrul Comerţului, care să se ocupe strict de firmele care au cifra de afaceri nulă şi de cele ce înregistrează pierderi peste de trei ani la rând.

Aceeaşi direcţie a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală ar urma să vizeze şi creditele pe care acţionarii privaţi le acordă propriilor companii aflate în pierdere.

„Intenţionăm constituirea unei direcţii în cadrul ANAF (şi în cooperare cu Registrul Comerţului) pe tematica firmelor cu pierderi continue (peste trei ani la rând), companiilor care au cifra de afaceri nulă şi a creditelor acordate de acţionarii privaţi propriilor firme cu pierderi, precum şi consolidarea Direcţiei de preţuri de transfer din aceeaşi instituţie”, se precizează în programul de guvernare al Executivului, citat de avocatnet.ro.

În document nu este detaliat dacă viitoarea direcţie se va ocupa doar de monitorizare sau dacă aceasta va avea şi atribuţii de control şi sancţionare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3