Firmele de tutun contestă legea ambalajelor simple

_83169641_cigs

Firmele de tutun contestă legea ambalajelor simple

Două dintre cele mai mari companii de tutun din lume au contestat legalitatea regulamentelor impuse de guvernul Marii Britanii în legătură cu ambalajele simple pentru pachetele de ţigări. British American Tobacco și Philip Morris au depus vineri obiecții juridice la Înalta Curte din Londra.

Aceştia susțin că noile reguli sunt ilegale, deoarece acestea suprimă proprietatea intelectuală a marcii. Daca va avea succes, companiile de tutun pot primii plăți uriașe din partea guvernului britanic. British American Tobacco și Philip Morris susţin că interzicerea folosirii mărcilor comerciale contravine dreptului de proprietate engleză și UE.

“Noi respectăm autoritatea guvernului de a reglementa în interesul public, dar anulând mărcile, merge pur şi simplu prea departe”, a declarat Marc Firestone, senior vice-presedinte şi consilier general la Philip Morris.

In concepţia lor, ambele companii spun că acest lucru încalcă legislația UE, şi nu este legal ca o companie să-şi poată utiliza marca în Europa, dar nu şi în Marea Britanie. De asemenea, ei susțin că legea ambalajelor simple împiedică libera circulație a mărfurilor. În conformitate cu Philip Morris, legea din Marea Britanie ar fi fost amânată până când Curtea Europeană de Justiție a ajuns la o decizie în această privință.

http://www.bbc.com/news/business-32843205

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 1