Firmele de tutun contesta normele pentru ambalajele simple

_87131450_245e4c45-da58-41e5-ad16-1ae70b21eaddPatru dintre cele mai mari firme de tutun din lume au început o provocare legală pentru noile reguli de ambalare propuse de guvern. Reglementările vor interzice firmelor să utilizeze orice fel de logo-uri sau numele brandului pe pachete începând din mai 2016. Philip Morris International, British American Tobacco, Imperial Tobacco și Japan Tobacco International sunt cele patru mari companii. Guvernul susține că măsura va descuraja multe persoane de la fumat.

Conform noilor reglementări “ambalajul standard”, orice parte a ambalajelor de tutun care nu sunt acoperite de avertizare de sănătate efectuate trebuie să aibă o culoare maro sau verde inchis.

Numele marcilor trebuie să fie scrise cu litere mici, non-distinctive.

Cele patru mari companii de tutun sustin că reglementările vor distruge drepturile lor de proprietate extrem de valoroase, iar produsele nu pot fi distinse unele de altele.

Deschizând cazul reclamanților, avocatul Japan Tobacco International, David Anderson QC, a declarat Înaltei Curţi că producătorii “fabrică produsele legal”, utilizâmd 19% din populația adultă. Acesta a declarat ca vanzarile lor au contribuit cu aproximativ 10 miliarde de lire în accize numai în favoarea bugetului statului.

Companiile susțin că reglementările încalcă o serie de legi din Marea Britanie și UE și că datele din Australia, care a introdus pachetele cu ambalaj simplu, în 2012, nu a putut dovedi că o astfel de mișcare reduce ratele de fumat.

În observațiile prezentate în scris judecătorului, Philip Morris International a susținut că regulamentele au fost “disproporționate și așa că trebuie să fie anulată”.Departamentul de Sanatate, spune că schimbarea este o măsură importantă de sănătate publică menită să descurajeze copiii de la fumat și a ajuta pe fumatori sa renunte.

http://www.bbc.com/news/business-35058074

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1