Firmele germane avertizează Marea Britanie asupra referendumului UE

_83291649_germany.flag.bbc

Firmele germane avertizează Marea Britanie asupra referendumului UE

Camerele de Comerț și Industrie din Germania au avertizat că o ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europenă (UE) ar fi “dezastruoasă” pentru Marea Britanie și Germania. Volker Treier, directorul executiv adjunct al organizației, a declarat pentru BBC că sectorul de afaceri german este “uimit” că Marea Britanie are de gând să planifice un referendum pe statutul de membru al UE.

Prim-ministrul David Cameron urmează să se întâlnească Angela Merkel la Berlin, vineri. Treier a declarat că, Merkel nu ar trebui să ofere concesii. Acesta este preocupat de faptul că în cazul în care Regatul Unit primește concesii atunci şi alte națiuni ar putea cere, de asemenea, negocieri pe termenii de membru.

Organizația estimează că firmele germane angajează aproximativ 400.000 de oameni din Marea Britanie. Treier spune că multe dintre aceste societăți au fost neliniștite de referendumul planificat. În cazul în care Regatul Unit ar părăsi UE, Treier a avertizat că un număr semnificativ de firme germane ar contempla asupra reducerii investițiilor în Marea Britanie.

http://www.bbc.com/news/business-32925350

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 12