Firmele germane simt sancțiunile

48379065

Firmele germane simt sancțiunile
În ceea ce privește afacerile cu Rusia, starea de spirit în rândul companiilor germane este încă puțin pesimistă, doar o treime dintre acestea se aștepată ca în 2014 să scadă. Cea mai mare parte dintre acestea se așteaptă ca pe termen mediu să apară efectele negative.

Războiul comercial dintre Uniunea Europeană și Rusia sperie până în prezent doar o mică parte din companiile germane cu mediu de afaceri în Rusia. Dar cel puțin o treime se aștepată la scăderi de până la 50% sau mai mult. Acest lucru reiese dintr-un studiu recent al camerei de comerț germano-ruse și al Camerei de Comerț și Industrie din Germania între 300 de companii.

Deosebit de puternic este lovită industria inovativă producătoare de utilaje mecanice, a declarat Volker Treier, director adjunct al DIHK. Sancțiunile mutuale afectează 38% din companiile intervievate.

Aproape două treimi din companii se aștepată în 2014 la rezultate constante sau mai bune pe marea piață din Europa de Est. Perspectivele pe termen mediu însă s-au deteriorat semnificativ. Patru din cinci firme consideră sancțiunile economice ca fiind neadecvate pentru a aduce soluții politice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Firmen-spueren-Sanktionen-article13574831.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 90