Firmele germane sunt din nou încrezătoare

58938541

Firmele germane sunt din nou încrezătoare

În luna iulie a acestui an conducătorii companiilor germane au o perspectivă surprinzător de pozitivă față de viitor: Indicele climatic din afaceri determinat de institutul Ifo a crescut în luna iulie mai puternic decât era de așteptat. Motivul s-ar putea să fie chiar și dezvoltarea pozitivă din Grecia.

Starea de spirit din economia germană s-a îmbunătățit semnificativ în luna iulie. Indicele climatului economic Ifo a crescut de la 107,5 puncte la 108 puncte, după cum raportează institutul Ifo pentru cercetare economică. Companiile chestionate au evaluat situația lor actuală din afaceri ca fiind una semnificativ mai bună, chiar și pentru următoarea jumătate de an acestea se arată optimiste. Relaxarea situației din Grecia a constribuit de asemenea la starea de spirit pozitivă din economia germană, spune președintele Ifo, Hans-Werner Sinn.

Mulți economiști au anticipat un ușor șoc. Dar indicatorul pentru situația economică a crescut în luna iulie semnificativ de la 113,1 puncte la 113,9, iar indicatorul pentru așteptări economice față de următoarele câteva luni a crescut de asemenea de la 102,1 la 102,4 puncte după trei reduceri consecutive.

Companiile industriale și de construcții au clasificat situația lor ca fiind cu ceva mai puțin strălucitoare, dar sunt mai încrezători pentru următoarele câteva luni. În comerțul cu amănuntul este exact opus: firmele sunt mulțumite cu afacerile aflate în desfășurare, dar perspectiva este mai sumbră. În comerțul en-gros atât situația actuală cât și perspectiva sunt evaluate ca fiind roz.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Firmen-sind-wieder-zuversichtlicher-article15598081.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − = 71