Firmele profită de un euro slab

Caprivi

Firmele profită de un euro slab

Companiile germane se așteaptă din nou în proporție tot mai mare la rezultate mai bune, corectându-și astfel prognozele de profit tot mai des și tot mai mult în direcție pozitivă. Acestea se laudă tot mai frecvent cu puterea lor. Consultanții în afaceri de la Ernst & Young văd cu toate astea ceva diferit.

Valul de prognoze ridicate de profit din acest an nu este potrivit unui studiu rezultatul unei puteri operative crescute a companiilor germane. Aproape fiecare a cincea firmă din cele 304 listate în segmentu bursier extrem de controlat denumit Prime Standard și-a ridicat în prima jumătate a anului așteptările de profit și vânzări, după cum estimează consultanții în afaceri de la Ernst & Young (EY). Numărul lor este cel mai mare din ultimii cinci ani de zile.

Cel mai important motiv pentru o astfel de tendință este reprezentat de efectele monetare, de care profită firmele orientate spre export. Un euro slab acționează în cazul multor companii germane ca și un dispozitiv turbo pentru creșterea vânzărilor și a profitului, comentează partenerul EY, Martin Steinbach.

Euro a pierdut în comparație cu anul precedent peste o cincime din valoarea sa față de yuanul chinez și dolarul american. Astfel multe concerne au reușit să păcălească slăbiciunile din afacerile lor operative, explică EY. Fără efectele cursului de schimb, multe firme nu ar fi înregistrat nici un fel de creștere.

Acestea au avut de suferit de pe urma unei conjuncturi slabe din țările în curs de dezvoltare, precum Brazilia, Rusia sau China, dar și de disponibilitatea în scădere de la nivel mondial pentru investiții. Dacă în anul comercial următor vor dispărea efectele pozitive de curs de schimb, atunci firmele vor beneficia de o deșteptare bruscă, spune Bernd Richter, responsabil de restructurare la EY.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Firmen-profitieren-vom-schwachen-Euro-article15749666.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =