Firmele raportează creșteri în comenzi

58916385

Experții nu se așteptau la asta după ultimele vești proaste. Economia privată a zonei euro ia avânt în luna octombrie. Chiar și pentru Germania indexul managerilor prezintă un plus semnificativ. În sectorul industrial însă așa ceva nu se vede.
Economia privată a zonei euro a crescut în luna octombrie cu un avânt susținut. Indexul de achiziții al managerilor, publicat de institutul Markit, pentru unități de producție și servicii, a crescut la 54,0 puncte de la 53,6 cu o lună mai devreme. Experții se așteptau la o scădere.

Indicele pentru sectorul de producție a stagnat la 52,0 puncte. Indicele calculat pentru sectorul non-productiv a crescut la 54,2 puncte. Barometrul este astfel pentru ambele ramuri semnificativ peste valul de creștere de 50 puncte.
Potrivit Markit se arată o mai bună performanță economică în cazul ofertanților de servicii, iar creșterea producției industriale arată că recuperarea din zona euro se petrece la scară largă. Distanța dintre cele două sectoare s-a mărit din nou. În timp ce sectorul serviciilor s-a extins ceva mai puternic în luna septembrie, rata de creștere a producției industriale a ajuns la un record negativ al ultimelor cinci luni.

Creșterea economică din zona euro a câștigat din nou în dinamică în luna octombrie, iar cea mai mare creștere de comenzi din ultimele șase luni a atras după sine crearea de locuri de muncă, comentează economistul șef al Markit, Chris Williamson. El estimează pentru trimestrul al treilea, cu toate acestea, doar o creștere moderată a produsului intern brut din zona euro, cu 0,4%. În trimestrul al doilea au fost de asemenea 0,4%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Firmen-melden-hohes-Auftragsplus-article16199786.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =