Fiscul şi ICI vor colabora pentru combaterea evaziunii fiscale pe proprietarii domeniilor .ro

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică – I.C.I. Bucureşti vor semna un protocol de colaborare în vederea schimbului de informaţii.

Potrivit acestuia, ICI Bucureşti va pune la dispoziţia A.N.A.F. datele necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor care îi revin privind colectarea veniturilor şi prevenirea si combaterea evaziunii şi fraudei fiscale. Astfel, Protocolul are ca obiect colaborarea părţilor în vederea transmiterii datelor de identificare din baza de date a ICI Bucureşti ale deţinătorilor domeniilor cu extensia .ro, înregistrate în serviciul RoTLD (www.rotld.ro), se arată într-un comunicat al Fiscului.

Furnizarea datelor de către ICI Bucureşti se va realiza cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Direcţia Generală Tehnologia Informaţiei din cadrul A.N.A.F. va asigura aplicaţia informatică de interogare domeniu/vizualizare raspuns, în scopul obţinerii de informaţii despre proprietarul/proprietarii unui domeniu sau a unei liste de domenii de internet din România. Compartimentul de specialitate, RoTLD, din cadrul ICI Bucureşti, va dezvolta un serviciu web prin care se vor transmite informaţiile, conform procedurii comune de lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − 61 =