Fisker dă frâu liber emoțiilor sale, încărcare doar în 9 minute

Prin modelul Emotion Henrik Fisker vrea ca deja de anul viitor să aducă pe piață o mașină electrică de nivel superlativ. Vehiculul va fi capabil să ruleze autonom, va beneficia de o autonomie de peste 600 de kilometri și va fi extrem de rapid. Dar ieftină, sigur nu va fi.

Anul 2018 va aduce pe piață modelul Emotion dezvoltat de designerul auto danez Henrik Fisker, un nou vehicul electric care va stabili noi standarde în domeniu. Pe lângă anumite caracteristici tehnice nemaivăzute, danezul a dat indicii legate de prețul pentru bolid. Fix 130.000 de dolari va costa automobilul autonom în versiunea sa de top, cu cel mai mare pachet de baterii. Echivalentul pe piața europeană va costa 116.000 de euro, dar fără TVA.

În cazul Emotion este vorba despre un design plat, un model sportiv cu patru uși care se deschid vertical. Interiorul este spațios și luxos și este proiectat pentru a oferi suficient loc pentru picioare la locurile din spate. Designul dinamic și extrem de atrăgător va fi completat de faruri adaptive în formă de semilună și pe bază de LED. Viteza maximă va fi de asemenea una de top pentru domeniul electromobilității, de 260 km/h.

Baza propulsiei o reprezintă o tehnologie nouă care se dorește a fi dezvoltată de firma lui Fisker, Nanotech. Rezerva de energie este stocată în capsule de mici dimensiuni, denumite Supercaps, care sunt construite pe bază de grafen, ele fiind mai avantajoase din punct de vedere al costurilor și al capacității decât alternativele pe bază de litiu-ion, dezvoltate de Tesla. Fisker promite o autonomie de peste 400 de mile, sau 640 de kilometri. În afară de asta timpul de încărcare va fi semnificativ mai mic decât la cumulatorii utilizați în prezent. Mulțumită așa-numitei tehnologii UltraCharger energia necesară unei călătorii de maxim 160 de kilometri poate fi încărcată în doar 9 minute.

http://www.n-tv.de/auto/Fisker-laesst-seiner-Emotion-freien-Lauf-article19887677.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =