Fitch retrogradează ratingul băncilor elene

RTR4QSZB

Fitch retrogradează ratingul băncilor elene

Odată cu introducerea controlului de capital băncile grecești pierd din bonitatea lor anterioară. Fitch le retrogradează pe a două cea mai proastă poziție posibilă. De multă vreme acțiunile acestora reprezintă doar un obiect pentru speculatori.

Agenția de rating Fitch retrogradează datorită controalelor din traficul de capital din Grecia bonitatea celor mai mari patru bănci din țară. Fitch evaluează bonitățile instituțiilor ca fiind parțial falimentare (Restricted Default / RD), comunică auditorii. Este al doilea cel mai prost rating existent la cei de la Fitch. Afectate sunt National Bank of Greece, Piraeus Bank, Eurobank Ergasias și Alpha Bank.

Este puțin probabil ca ratingurile să fie ridicate din nou de către analiștii Fitch înainte ca și controalele de capital să fie și ele ridicate. Băncile din Grecia sunt închise încă de luni. Cetățenii pot de atunci să retragă zilnic 60 de euro de la bancomate.

Premierul grec Alexis Tsipras a anunțat la sfârșitul săptămânii închiderea instituțiilor și introducerea controalelor în traficul lichidităților. Înainte de asta cetățenii prevăzători au retras masiv numerar și astfel au agravat situația deja tensionată a instituțiilor financiare. Controlul capitalului este instituit pentru a stabiliza sistemul financiar din această țară amenințată de faliment.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fitch-stuft-Hellas-Banken-herunter-article15409826.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 22 =