Fitch retrogradează ratingurile băncilor

48390083

Fitch retrogradează ratingurile băncilor

Fitch a anunțat deja un downgrade masiv al băncilor, pentru că băncile importante pentru sistem nu vor fi salvate cu orice preț. Iar la Commerzbank agenția de rating lovește în mod corespunzător, iar nota este redusă cu patru nivele.

Agenția de rating Fitch a retrogradat bonitatea mai multor bănci de la nivel mondial. Motivul este dorința redusă a multor state de a mai sprijini băncile în vremuri de criză. Odată cu punerea în aplicare a măsurilor de reglementare, precum mecanismul de decontare pentru băncile din UE, agenția a schimbat metodologia. Acum sprijinul statului contează mai puțin în acordarea ratingului.

În Germania sunt afectate toate băncile care se află sub supravegherea directă a BCE, dar de asemenea băncile de economii și băncile regionale, precum și sectorul de cooperative.

Commerzbank a fost afectată cel mai mult prin ratingul său pe termen lung, care a fost redus de la A+ la BBB, suferind astfel o retrogradare cu patru nivele. Astfel, banca se situează la doar două nivele depărtare de nivelul junk. Perspectiva ratingului pentru concernul DAX a fost ridicată cu toate acestea de la negativ la pozitiv.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fitch-stuft-Bankenratings-herunter-article15130131.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − 21 =