Fitch scade ratingul Turciei

IMG_0966
Vești proaste pentru Turcia: Agenția de rating Fitch reacționează la problemele economice ale țării și reduce ratingul țării la “BB+”. Între timp Standard & Poor`s a amenințat Turcia cu o reducere suplimentară.

Agenția americană de rating, Fitch, a redus ratingul Turciei la nivel de junk. Ratingul de credit a fost redus cu încă o treaptă, la “BB+”, anunță agenția. Perspectiva de rating rămâne stabilă. Astfel că țara nu este amenințată de o reducere suplimentară. Evenimentele politice de după tentativa de puci de vara trecută au slăbit semnificativ performanța economică a țării, motivează agenția această decizie.

Agenția de rating Standard & Poor’s (S&P) amenință Turcia între timp cu o reducere a notei de credit și mai mult în zona de junk. Perspectiva S&P este negativă, deci pot exista curând reduceri suplimentare. Spațiul de manevră în lupta cu inflația și slăbiciunea monedei naționale scade tot mai mult.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a criticat din nou politica de dobânzi a băncii centrale. Prin nota “BB” obligațiunile turcești sunt considerate deja investiții speculative. Lira turcească a scăzut în ultimele săptămâni la valori nemaiîntâlnite.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fitch-senkt-Tuerkei-Rating-article19671312.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 90