Fluidizarea traficului din cel mai mare sens giratoriu din Oradea cu bani europeni

Cetatea-Oradea1 copy

Proiect pentru fluidizarea traficului din cel mai mare sens giratoriu din Oradea

Municipalitatea orădeană vrea să fluidizeze traficul din cel mai mare sens giratoriu din oraş prin realizarea unor pasaje subterane, proiect estimat la 20,5 milioane de euro.

Conform viceprimarului Mircea Mălan, pentru rezolvarea acestei probleme, Primăria a contractat o companie în vederea realizării unui studiu de soluţie, urmând să fie realizat, ulterior, un studiu de fezabilitate, în vederea depunerii unui proiect pentru finanţare cu fonduri europene.

Potrivit viceprimarului, intenţia administraţiei locale este de a simplifica la minimum circulaţia pe axa nord-sud din aşa numita ‘turbogiraţie’, printr-un complex de pasaje subterane “pentru a se înlătura conflictele din trafic” existente în această zonă.

Pe deasupra pasajelor subterane, ar urma să se construiască un larg spaţiu pietonal, numit Piaţa Gojdu, ce va face legătura dintre Parcul 1 Decembrie cu Catedrala ortodoxă, în etapă avansată de construcţie, a precizat Mălan

‘Astfel dorim să valorificăm patrimoniul cultural şi istoric de care dispune Oradea. Va exista o continuitate pietonală de la Piaţa Unirii, pe strada Vasile Alecsandri ce va fi transformată în stradă pietonală, Parcul 1 Decembrie, Piaţa Gojdu, Catedrala şi Cetatea Oradea,’ a declarat, în conferinţă de presă, viceprimarul.

Pe lângă acest proiect, primăria mai are în plan construirea unei parcări subterane în jurul Catedralei ortodoxe, pentru a susţine afluxul de turişti în Cetatea Oradea, ale cărei lucrări de reabilitare se vor finaliza în acest an. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 5