FLY BERLIN

  • File-photo-of-Air-Berlin-CEO-Mehdorn-in-BerlinMehdorn așteaptă bani

Este vorba despre mai mult de 1 miliard de euro. Nevoile controversatului nou aeroport de la Berlin produc costuri tot mai mari. Consiliul de supraveghere se consultă și nu ajunge la un acord.

 

Consiliul de supraveghere al noului aeroport din capitala germană nu poate ajunge la un consens privind importante puncte de dispută. În ciuda a multor ore de sedință ce au avut loc, nu s-a găsit o soluție privind zborurile de noapte, dar nici nu s-au găsit soluții privind satisfacerea nevoilor financiare în sumă de miliarde de euro ale proiectului.

 

Vicepreședintele consiliului de administrație, Rainer Bretschneider, a declarat că s-a discutat pe larg problema costurilor. Discuțiile continuă, iar CEO-ul proiectului, Hartmut Mehdorn a anunțat în prealabil pe plan intern că va avea nevoie de 1,1 miliarde de euro în plus pentru a finaliza construcția și pentru a amplasa protecția împotriva zgomotului pentru rezidenții cartierelor din zonă. Până în prezent cadrul financiar pentru al treilea cel mai mare aeroport din Germania se ridică la aproximativ 4,3 miliarde de euro. Banii vor fi utilizați până la sfârșitul anului, spune Mehdorn. Consiliul de supraveghere a fost reticent și în urmă cu un an și jumătate înainte de a debloca o altă sumă de bani pentru finalizarea aeroportului, fiind nevoie de multe ore de ședință pentru ca acest lucru să se întâmple.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mehdorn-muss-aufs-Geld-warten-article12649271.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 90