FMI avertizează ca economia mondială se confruntă cu un risc în creştere de deraiere

_88650121_11eed762-8811-43d4-bb48-17a09f6cf45f

Fondul Monetar Internațional (FMI) a avertizat că economia mondială se confruntă cu un risc in crestere de deraiere. Directorul adjunct David Lipton a cerut măsuri urgente pentru a stimula cererea la nivel mondial. “Suntem în mod clar într-un moment delicat”, a spus acesta marti într-un discurs la National Association for Business Economics din Washington.

“Cea mai recentă lectură a economiei mondiale FMI arată încă o dată, o linie de bază slăbită”, a avertizat el.

Observațiile vin după prezentarea cifrelor peste așteptări mai slabe ale comerțului din China, care arată că exporturile în luna februarie au scăzut cu un sfert faţă de anul trecut. Cu a doua cea mai mare economie din lume adesea denumită ca “motorul creșterii la nivel mondial”, cererea globală mai slabă pentru bunurile sale este văzută ca un indicator al climatului economic global general.

FMI a anunţat deja că va micşora probabil prognoza actuală de 3,4% pentru creșterea globală la eliberarea previziunilor sale economice din luna aprilie. Luna trecută, creditorul internațional a avertizat că economia mondială a fost “extrem de vulnerabilă” și a cerut noi eforturi pentru a stimula creșterea economică.

Într-un raport înainte de reuniunea G20 de luna trecută, FMI a declarat ca grupul ar trebui să planifice un program coordonat de stimulare, deoarece creșterea mondială a încetinit și ar putea fi deraiată de turbulențele de pe piață, a prăbușirii prețului petrolului și a conflictelor geopolitice.

http://www.bbc.com/news/business-35762618

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 69 = 71