FMI avertizează că șocurile suplimentare ar putea stagna recuperarea zonei euro

Euro zone concept.

FMI avertizează că șocurile suplimentare ar putea stagna recuperarea zonei euro
Orice noi șocuri ar putea opri redresarea economică din zona euro, strica îmbunătățirea percepției pieței și în cele din urmă ar înclina regiunea în deflație, a avertizat luni, Fondul Monetar Internațional. Economia din zona euro a crescut în ultimul an, dar expansiunea rămâne prea slabă pentru a compensa ultimii doi ani de recesiune, din cele 18 țări care împart moneda euro. Nici nu poate face încă incursiuni în rata record a șomajului.
FMI spune că recuperarea din zona euro a rămas prea slabă, după eforturile guvernelor statelor membre de a reforma, şi acțiunea Băncii Centrale Europene de a stimula creșterea economică.
Un raport prezentat luni, a arătat că producția industrială din zona euro a scăzut în luna mai, subliniind fragilitatea recuperării. FMI a cerut zonei euro sa sprijine cererea economică, să finalizeze o reformă a sectorului bancar, cunoscută sub numele de uniune bancară și să avanseze reformele structurale. Activitatea economică reală în blocul celor 18 naţiuni din zona euro, nu ajuns încă la nivelul de dinaintea crizei, iar inflația rămâne îngrijorător de scăzută, a avertizat FMI. Acesta a avertizat că guvernele nu trebuie să reducă cheltuielile suplimentare, dacă împiedică creșterea.
http://www.nytimes.com/reuters/2014/07/14/business/14reuters-imf-eurozone.html?src=busln

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 86