FMI avertizează cu privire la creșterea economică

3d191feb995cb65b458b9638f85a4bd4Economia mondială șchioapătă. În țările în curs de dezvoltare nu merge totul ca pe roate, în special exporturile de petrol sunt puse sub presiunea prețurilor foarte reduse. Iar Statele Unite ale Americii au amânat, de asemenea, modificarea ratelor dobânzilor. FMI are multe motive să ne avertizeze.

Riscurile pentru economia mondială iau amploare, potrivit estimărilor Fondului Monetar Internațional. Dacă cele mai mari provocări nu vor fi tratate ca atare, atunci economia mondială poate aluneca pe un drum greșit.
Acesta avertizează cu privire la restructurarea dificilă a economiei chineze, renunțarea americanilor la o politică monetară extrem de lejeră, prăbușirea prețului la petrol și slăbiciunea conjuncturală a țărilor emergente.

Prognozele FMI sunt oferite pentru multe regiuni, dar nu pentru Germania.
Pentru economia globală fondul calculează doar o rată moderată de creștere de 3,1% pentru anul curent, 3,4% pentru anul viitor și 3,6% pentru 2018.

Deoarece în special piețele emergente și cele în curs de dezvoltare sunt în scădere, sunt așteptate rate de creștere cu aproximativ 0,2% mai reduse decât cele estimate inițial în luna octombrie a anului trecut. Este a treia reducere de prognoze într-o perioadă mai scurtă de un an.

FMI crede că țările euro nu mai sunt copilul problemă. Aici este de așteptat o creștere de 1,7% pentru 2016 și 2017. Același ritm este prezis și pentru Germania. Aici FMI și-a ridicat previziunile pentru acest an cu 0,1 puncte și pentru anul viitor cu 0,2 puncte.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IWF-warnt-vor-Entgleisung-des-Wachstums-article16800551.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 70