FMI este nemulțumită de Grecia

ffed9691084d8c343b9ec31678a7e4f4Fondul Monetar Internațional setează obstacole mari pentru accesul Greciei la programul de ajutor. Nu va fi vorba despre o decizie pripită. Protestele împotriva reformelor iau amploare în Grecia.

Fondul Monetar Internațional respinge în continuare accesul Greciei la al treilea pachet de ajutor, dacă situația actuală nu se modifică și cere Atenei reforme economice semnificative. Performanța economică a țării trebuie să se îmbunătățească, iar povara datoriei să fie una sustenabilă, cere șefa FMI, Christine Lagarde, în interviul pentru Süddeutschen Zeitung. Aceste condiții nu sunt respectate până în prezent. Reforma pensiilor, începută deja, nu are deocamdată nici un fel de rezultat notabil.

Ministrul german de finanțe, Wolfgang Schäuble, a spus la Bruxelles cu privire la implicarea FMI, că nu există nici un fel de schimbări. De la închierea acordului pentru noul program de ajutor în luna august a anului trecut a fost clar că fondul nu va lua o decizie decât după prima revizuire a condițiilor.
Această revizuire, a cărei punct central este o reformă controversată a sistemului de pensii, va fi demarată curând. Potrivit diplomaților reprezentanții creditorilor vor începe să sosească la Atena încă de săptămâna viitoare. Nu există însă un termen oficial. Europenii au spus mereu că au pus mare preț pe implicarea financiară a FMI, rezumă Schäuble. Programul are o valoare de până la 86 de miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IWF-ist-unzufrieden-mit-Griechenland-article16780356.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 47