FMI: Perspectivele zonei euro s-au îmbunătăţit

_84495623_84495622

FMI: Perspectivele zonei euro s-au îmbunătăţit

Perspectivele pentru zona euro s-au îmbunătățit, spune Fondul Monetar Internațional (FMI), datorită scăderii preţului petrolului, un euro mai slab și acțiunile întreprinse de către Banca Centrală Europeană (BCE). FMI a prezis o creştere de 1,7% anul viitor, de la 1,5% în acest an.

Cu toate acestea, FMI a avertizat că regiunea este încă “vulnerabilă la șocuri”, iar acest lucru ar putea inclina blocul în “stagnare prelungită”.

Acesta a citat incertitudinea care rezultă din situația Greciei, un potențial declanșator pentru un astfel de șoc. Grecia negociază în prezent al treilea plan de salvare cu creditorii. Inflația va rămâne aproape de zero în 2015 și va crește la 1,1% în 2016, a prezis FMI.

La inceputul acestui an, BCE a lansat un program de cumpărare acţiuni în valoare de 60 miliarde de dolari, în încercarea de a stimula economia și pentru a evita deflatia. FMI a lăudat planul, declarând că acesta a stimulat încrederea și îmbunătățirea condițiilor financiare, și a sugerat că ar trebui să rămână în vigoare până în luna septembrie 2016, sau poate şi mai mult.

http://www.bbc.com/news/business-33669031

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − = 89