FMI plătește Ucrainei un miliard de dolari

ap-491712164772

Din cauza nemulțumirii față de corupția agresivă și lipsa de reforme corespunzătoare, FMI a amânat peste un an plata unei tranșe din împrumut către Ucraina. Acum banii au sosit, iar șefa FMI, Christine Lagarde, este în continuare nemulțumită de situația din Ucraina, în ciuda faptului că au fost înregistrate progrese în anumite domenii.

După un an de pauză, Fondul Monetar Internațional (FMI) a dat liber unei alte tranșe dintr-un pachet de ajutor pentru Ucraina. Instituția financiară a anunțat la Washington că a efectuat plata în valoare de un miliard de dolari și a motivat întârzierea prin nemulțumirile cauzate de scandalurile de corupție din Ucraina. Șefa FMI, Christine Lagarde, a vorbit despre progrese înregistrate în anumite domenii, dar a mai adăugat că este necesar să se ia măsuri drastice împotriva faptelor de corupție și pentru îmbunătățirea generală a procesului de guvernare.

După schimbarea puterii din Ucraina din anul 2014, FMI a demarat un program de ajutor în valoare de 17,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, care, economie este puternic afectată. Din luna august a anului trecut țara nu a mai primit însă nici un ban. FMI a motivat decizia prin faptul că nu s-au luat măsuri concrete împotriva corupției, iar politica de economisire cerută de FMI nu a fost implementată corespunzător.

FMI a aprobat în final ultima tranșă din împrumut, chiar dacă Ucraina a ratat mai multe obiective ale programului, printre care limitarea îndatorării și majorarea rezervelor de vaută străină. Reformele cerute de FMI sunt foarte nepopulare în Ucraina, însă Parlamentul de la Kiev a adoptat mai multe acte de reformă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IWF-zahlt-Ukraine-eine-Milliarde-Dollar-aus-article18642951.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6