FMI reduce previziunile de creștere la nivel mondial pentru 2014

_76499176_76499175

FMI reduce previziunile de creștere la nivel mondial pentru 2014
Fondul Monetar Internațional (FMI) a redus prognoza de creștere economică la nivel mondial in acest an, de la 3,7% la 3,4%. Reducerea reflectă un start slab pentru acest an în Statele Unite și o serie de perspective negative pentru multe alte economii individuale. Cu toate acestea au existat îmbunătăţiri pentru unele țări, cea mai mare fiind Marea Britanie, cu o expansiune a economiei de la 2,8% la 3,2%. Prognoza globală pentru anul 2015 rămâne neschimbată, cu o creștere prognozată de 4%.

Prezentând noile previziuni, economistul-șef al FMI, Olivier Blanchard, a declarat: “Recuperarea continuă, dar rămâne o recuperare slabă, într-adevăr, un pic mai slabă decât speram în aprilie.”
Slăbiciunea de la începutul anului 2014 în Statele Unite ale Americii a contractat brusc economia în primele trei luni, ceea ce va afecta cifrele pe perioada întregului an. Au existat revizii în scădere pentru mai multe economii emergente, în special pentru Rusia, care reflectă ceea ce FMI numește “tensiuni geopolitice”. Perspectivele pentru Brazilia sunt de asemenea, negative din cauza lipsei de încredere în rândul întreprinderilor și consumatorilor.

Însă previziunile pentru Spania sunt în creştere, una dintre țările aflate în centrul crizei financiare din zona euro – cu 0,3 și 0,6 puncte procentuale in acest an si anul viitor. Chiar și așa, previziunile pentru Spania sunt încă destul de lente faţă de standardele de pre-recesiune: 1,2% în acest an și de 1,6% în 2015.
http://www.bbc.com/news/business-28470034

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =