FMI ridică porgnoza pentru economia mondială

Nu se vede nici o criză la orizont: Fondul Monetar Internațional majorează porgnoza sa pentru creșterea economică de la nivel mondial. Motivul este încrederea sporită a piețelor după câștigul lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA. Dar chiar această politică poate reprezenta un pericol pentru economie în general, avertizează experții.

În ciuda numeroaselor riscuri politice prezente peste tot în lume, Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a majorat ușor prognoza pentru economia mondială. Performanța economică de la nivel global va crește cu 3,5% anul acesta. Veștile bune care sosesc constant au determinat îmbunătățirea perspectivelor pentru economia globală, spune economistul-șef de la FMI, Maurice Obstfeld. În cea mai recentă perspectivă FMI se aștepta la o creștere de 3,4%.

Pentru anul 2018 experții de la Washington se așteaptă la o creștere de 3,6%. Această prognoză este neschimbată. În anul 2016 economia a crescut la nivel global cu 3,1%. Deja din trimestrul patru conjunctura globală a câștigat impuls, iar această dinamică se va păstra și în viitorul apropiat, se mai spune în raport.

Această dezvoltare pozitivă este pusă, printre altele, pe seama creșterii prețurilor la materii prime, de care profită în special țările în curs de dezvoltare și emergente. În statele industrializate experții de la Washington au constatat o creștere a dinamicii economice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IWF-hebt-Prognose-fuer-Weltwirtschaft-article19797901.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =