FMI se așteaptă în Ucraina la o inflație de 46%

Lettland-Nationalgarde

FMI se așteaptă în Ucraina la o inflație de 46%

Guvernul ucrainian calculează un regres al economiei naționale de 5,5% în anul 2015. Prognoza FMI este însă mult mai sumbră. Chiar și scumpirile lasă puțin loc pentru speranță.

Economia Ucrainei se va micșora potrivit datelor oferite de Fondul Monetar Internațional în acest an mai puternic decât se credea anterior. FMI a scăzut încă o dată prognoza sa conjuncturală pentru țăra ruinată de războiul cu separatiștii pro-ruși și oferă astfel o prognoză de reducere a economiei cu nouă procente. În același timp inflația ar trebui să ajungă potrivit FMI la un nivel record de 46%, datorită, printre altele, a prețurilor mai mari la energie.

Guvernul ucrainian preuspune că economia se va contracta cu 5,5% în acest an. Banca Mondială oferă însă o prognoză de 7,5%.

În ciuda previziunilor sumbre, FMI a remarcat și unele semne încurajatoare după misiunea sa recentă de la Kiev. Acestea includ printre altele o stabilizare a cursurilor de schimb și o creștere a rezervelor monetare. Autoritățile ucrainiene au recunoscut că stabilitatea financiară și o creștere robustă și de durată sunt obiectivele lor, dar acestea pot fi atinse doar prin reforme economice potrivite pentru realizarea acestora, mai adaugă cei de la FMI.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IWF-erwartet-46-Prozent-Inflation-article15205686.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3