FMI se retrage, nu vrea să mai dea bani Greciei

4b3a4fc7b1bdabe91e81e1674c014536

În ceea ce privește asistența financiară pentru Grecia, FMI nu dorește să participe. Fondul insistă în continuare pe soluția tăierii datoriilor, dar Germania se opune unei astfel de propuneri. FMI consideră de asemenea că progresele înregistrate de Grecia în privința reformelor sunt insuficiente.

Fondul Monetar Internațional (FMI) a dat de înțeles că nu va lua în curând partea Europei în acordarea unui ajutor financiar suplimentar pentru Grecia. Poul Thomsen, conducătorul departamentului european la FMI și un arhitect al programului anterior pentru această țară, a anunțat că o delegație FMI va călători săptămâna următoare sau peste două săptămâni la Atena, pentru a relua acolo negocierile privind o nouă finanțare.

În același timp el a subliniat poziția FMI. Acesta consideră absolut necesară o restructurare a datoriilor și reforme suplimentare în cazul sistemului de pensii pentru ca fondul să se implice în programe ulterioare de ajutor. Thomsen spune că există o înțelegere clară și curpinzătoare în cadrul instituției cu privire la importanța unor anumite elemente pentru un program de salvare eficient pentru Grecia.

Astfel de progrese rapide pe drumul către un al treilea pachet de ajutor nu se întrevăd în viitorul apropiat. Pentru că mai ales Germania se opune unei tăieri a datoriilor. În același timp există o decizie a Bundestag, care spune că este necesară o participare a FMI la ajutorul pentru Grecia.

Din iulie 2015 sprijinul pentru Grecia vine în totalitate din partea europenilor. Participarea FMI este pusă însă sub semnul întrebării pentru că acesta consideră că povara datoriilor grecești este nesustenabilă. Fondul argumentează că guvernele europene trebuie să restructureze creditele către greci, pentru a restabili solvența țării.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IWF-will-nicht-mit-ins-Boot-article18815126.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 2 =