FMI solicită Chinei să permită o mai mare flexibilitate valutară

_82818667_chinahousingmarket

FMI solicită Chinei să permită o mai mare flexibilitate valutară

Fondul Monetar Internațional (FMI), a declarat că statul chinez ar trebui să continue să ofere “o mai mare flexibilitate” în cadrul politicii sale de schimb valutar, deoarece țara continuă să se confrunte cu o creștere mai lentă.

China ar trebui să reducă intervențiile pe piața valutară, spue FMI. Moneda Chinei este văzută pe scară largă ca subevaluată, iar țara a fost acuzat de ani de suprimare a yuanului pentru a impulsiona exporturile. Pe de altă parte, China spune că încearcă să gestioneze valoarea yuanului față de alte valute. Analiștii spun că, în realitate, este încă raportat la dolar.

FMI a mai spus că stimulentele fiscale ar trebui să fie “prima linie de apărare” a Chinei în încetinirea economică. Fondul Monetar a prezis o creștere a Chinei stabilizată la aproximativ 6% până în 2017.

FMI a recomandat, de asemenea, că ar trebui să se pună accent pe sprijinirea consumului privat. Economia Chinei a crescut cu 7% in primul trimestru al anului, o cifră mare de standarde occidentale, dar pentru ţară, cea mai mică de la criza financiară din 2009.

Anul trecut creșterea a încetinit la cel mai slab nivel din ultimii 24 ani, cu o expansiune de doar 7,4% în 2014, în scădere de la 7,7% în 2013.

http://www.bbc.com/news/business-32620097

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − = 53