FMI spune ca Brexit va atrage consecinte grave

ddd 

Șeful Fondului Monetar International a declarat că un vot pentru iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeană ar atrage consecințe foare grave. Christine Lagarde, a declarat că a “nu a vazut nimic din ceea ce e pozitiv” despre Brexit și a avertizat că ar putea “duce la o recesiune tehnică”.

Ea a repetat comentariile similare făcute joi de guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney. FMI a declarat într-un raport asupra economiei Regatului Unit că un vot afirmativ ar putea avea un “efect negativ și substanțial”. S-a afirmat anterior că un astfel de rezultat ar putea duce la “daune regionale și mondiale severe”.

Fondul e declarat ca un vot Brexit va rezulta într-o “perioadă prelungită de incertitudine sporită” și ar putea avea ca rezultat o creștere accentuată a ratelor dobânzilor, cauzând volatilitate pe piețele financiare și o deteriorizare a statutului Londrei ca centru financiar global.

Lagarde a declarat că FMI a avut datoria de a evalua riscurile Brexit. Acesta are un mandat pentru a supraveghea sistemul monetar și financiar internațional. Îngrijorările cu privire la un posibil Brexit au afectat piețele din Marea Britanie, în ultimele luni, potrivit Fondului. Acesta a indicat o scădere cu 40% a numărului de tranzacții imobiliare comerciale în primele trei luni ale anului.

http://www.bbc.com/news/business-36284200

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =