FMI spune că economia Iranului s-a îmbunătățit semnificativ

spaziergaenger-laufen-ueber

Vânzările tot mai mari de petrol aduc mai mulți bani în trezoreria statului, autoritățile implementează noi reforme: Iranul se regăsește într-o situație de creștere continuă, descoperă oamenii Fondului Monetar Internațional.

Iranul trăiește vremuri de creștere economică după ce sancțiunile economice internaționale au fost ridicate. Condițiile economice din țară s-au îmbunătățit semnificativ, spun oamenii de știință de la Fondul Monetar Itnernațional într-o analiză recentă. Autoritățile iraniene vor sprijini reformele necesare pentru a păstra această creștere.

Snacțiunile economice, printre altele din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite, au fost impuse datorită programului atomic al Iranului. După ce acordul a fost semnat, la Teheran oamenii politici s-au angajat în eliminarea armelor nucleare, dar rămâne posibilă utilizarea energiei atomice în scopuri civile.

Producția de petrol din Iran și exporturile s-au apropiat de nivelul anterior impunerii sancțiunilor și continuă să crească. În anul financiar 2016/2017 produsul intern brut a crescut cu peste 4,5%, estimează experții FMI.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/iwf-fachleute-sehen-irans-wirtschaft-im-aufschwung-14465294.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − 80 =