FOAME DE LUCRATORI

locuri-de-munca-clujEste „foame” de forta de munca in Bihor!

                 Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Bihor (AJOFM  Bihor), organizeaza in data de 28.03.2014, la Casa de Cultura a Sindicatelor,  „Bursa generala a locurilor de munca”. Aceasta se adreseaza tuturor persoanelor in cautarea unui loc de munca, indiferent daca sunt someri sau nu. Totalul de locuri vacante este de 887 din care 82 sunt pentru studii superioare.Numarul angajatorilor inscrisi pana in prezent este de 60, vizibil mai generos in comparatie cu anii trecuti, iar domeniile cu cele mai multe locuri de munca disponibile sunt in: Cusatorie, tapiterie, tamplarie si ospatarie; cele mai greu accesibile fiind: frezor, sculer matriter si strungar.

„ Este o foame pronuntata de forta de munca. Se fac angajari in judetul Bihor, este nevoie de forta de munca.”, declara ieri in cadrul conferintei de presa, Békési Csaba, directorul executiv AJOFM Bihor.Cu toate acestea, pe luna februarie in 2013 erau inregistrati la somaj, un numar total de 11.286, tot in aceasta luna, in 2014 sunt inregistrati 11.720 de someri. Pe categoria de varsta, cei mai multi indemnizati la somaj au varsta cuprinsa intre 40-49 de ani, urmati de cei cu 30-39 de ani.

Cu sprijiunul AJOFM bihor, in luna februarie a acestui an, au fost incadrati in munca 563 de someri.Locurile cele mai numeroase fiind ocupate de muncitorii necalificati in industria confectiilor.In cadrul  bursei, vor participa si patru Societati Intermediare : „ Vor fi vizibili ca si intermediari, locurile de munca oferite de ei nu intra in statistica celor 887 locuri de munca”, spune directorul executiv Békési. Dupa spusele directorului, locuri de munca sunt, dar este nevoie si de oameni binevoitori sa munceasca. Tot acesta afirma ca a fost nevoit sa taie, in conformitate cu  legea, indemnizatia de somaj pentru 63 de persoane; pe motiv ca acestea refuzau sa se prezinte  la un loc de munca, cat si la cursurile de formare profesionala.

——————————————————————————————————————————————————————————–

regular_smile……..Mama, incercand dimineata sa-si trezeasca fiul:

– Trezeste-te, e tarziu! Trebuie sa te duci la scoala!

– Dar, mama, nu vreau sa ma duc! Ma urasc toti acolo…

– E datoria ta!

– Da-mi un motiv…

– Esti profesor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 72