FOAMEA DE MINEREU

  • 3fwz0704Foamea de minereuri

Rio Tinto a raportat 2013 ca un an de succes. Gigantul minier australo-britanic a beneficiat de cererea mare de oțel din Republica Populară Chineză. Rio Tinto vrea să ia miliarde pentru a extinde producția anuală din Australia.

 

Optimismul grupului minier Rio Tinto a devenit realitate în ceea ce privește cererea de oțel din China. Conglomeratul de materii prime a livrat anul trecut mai mult minereu de fier decât niciodată, datorită cererii crescute din partea Republicii Populare. Iar producția ar putea de asemenea să crească în următorii ani, ca urmare a unor investiții masive realizate de numărul 2 din industrie.

 

Compania australo-britanică a produs anul trecut cu 5% mai mult minereu de fier, până la 266 milioane de tone. De asemenea, livrările au crescut tot cu 5%, până la 259 milioane de tone. În ultimul trimestru creșterea a fost peste media anuală atât în producție cât și în livrări. Majoritatea materiei prime furnizate de Rio Tinto a fost pentru China.

 

Cea de-a doua mare economie a lumii are nevoie de investiții masive în infrastructură, cum ar fi aeroporturi și pasaje subterane, pentru care este nevoie de cantități mari de fier. Rio Tinto se concentrează pe oportunitățile de vânzări din Regatul Mijlociu și a fost, spre deosebire de mulți rivali, mai optimist cu privire la aceste oportunități.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 8