Focar de gripă aviară, confirmat într-o gospodărie din Balta Doamnei, judeţul Prahova

IMG_1038

Un focar de gripă aviară a fost confirmat într-o gospodărie din Balta Doamnei, judeţul Prahova, unde unui localnic îi muriseră mai multe păsări, iar în urma confirmării focarului peste 200 de păsări au fost sacrificate.

Un nou focar de gripă aviară a fost confirmat, în Prahova, în comuna Balta Doamnei. Boala a fost declarată oficial, luni, la Primăria comunei Balta Doamnei, de către Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor.

Potrivit DSVSA Prahova, săptămâna trecută, un localnic din Balta Doamnei s-a prezentat la laborator cu un cadavru de gâscă, din propria gospodărie, unde mai multe păsări au fost găsite moarte.

În urma analizelor, focarul de gripă aviară a fost confirmat.

Asfel, DSVSA Prahova a decis sacrificarea a peste două sute de păsări, stabilind, totodată, zona de protecţie de trei kilometri în jurul focarului, iar zona de supraveghere de zece kilometri.

În plus, medicii veterninari vor face inspecţii în toate gospodăriile populaţiei din zona de protecţie şi au interzis organizarea de târguri sau expoziţii de păsări şi animale.

În ianuarie, autorităţile sanitar-veterinare din Prahova au confirmat un focar de gripă aviară după ce în gospodăria din satul Loloiasca a primarului comunei Albeşti -Paleologu mai multe părăsi au murit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 31